Antreprenorul Cristian Covaciu reprezintă România în finala EY World Entrepreneur Of The Year 2017, care începe astăzi la Monte Carlo

EY Romania newsletter

Fii la curent cu ultimele noastre noutăți!

A șaptesprezecea ediţie a forumului EY World Entrepreneur Of The Year începe astăzi la Monte Carlo și se va încheia pe 11 iunie 2017. 59 de antreprenori calificați din 49 de ţări vor concura pentru marele premiu care va fi anunţat în cadrul ceremoniei de premiere de pe 10 iunie.

România va fi reprezentată în competiție de Cristian Covaciu, Director General IPEC, câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year 2016 în România. “Merg la Monte Carlo încrezător și cu dorința de a demonstra că antreprenoriatul românesc concurează de la egal la egal cu reprezentanții țărilor cu tradiție îndelungată,” a declarat Cristian Covaciu.

Compania pe care a fondat-o în 1990 a devenit unul dintre cei mai mari jucători globali din domeniul produselor de menaj și porțelan superior. IPEC are un venit anual de peste 22 milioane EUR, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu 40 de milioane de piese realizate anual, firma e responsabilă de 1% din producția mondială de farfurii.

Premiul EY World Entrepreneur Of The Year 2017 se va acorda pe baza a şase criterii, definite astfel încât fiecare candidat să aibă șanse egale în competiție: spirit antreprenorial, creare de valoare, direcție strategică, impact național și global, inovație și integritate personală.

Printre câştigătorii anteriori ai prestigiosului titlu World Entrepreneur Of The Year se numără: Manny Stul – Chairman și Co-CEO Moose Enterprise Holdings (Australia), Mohed Altrad - CEO Altrad Group (Franța), Uday Kotak – Vice-Președinte şi Managing Director Kotak Mahindra Bank Limited (India), Hamdi Ulukaya - Fondator şi CEO Chobani Inc. (SUA) și Guy Laliberté, Fondator şi CEO, Cirque du Soleil (Canada).

"Competiția World Entrepreneur Of The Year este locul în care se întâlnesc, anual, cei mai buni antreprenori din 49 de țări. Suntem mândri că România participă pentru al treilea an consecutiv. Cristian Covaciu va fi susținut în această finală mondială de delegația națională, formată din oameni de afaceri români și din reprezentanți EY România,spune Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România.

Alături de ceremonia de premiere, programul din acest an include un summit dedicat afacerilor de familie, sesiuni de discuții despre impactul social al antreprenorilor, transformarea digitală și viitorul forței de muncă.

Printre personalitățile care vor susține discursuri se numără:

  • Willam P. Lauder – Executive Chairman The Estée Lauder Companies Inc.;
  • Andrea Illy, Chairman illycaffè;
  • Mark Cuban – antreprenor în serie și proprietar al Dallas Mavericks;
  • Kate Winslet – actriță;
  • Vivienne Ming – cofondator și Managing Partner Socos;
  • Manny Stul – Chairman și Co-CEO Moose Enterprise Holdings (câştigătorul de anul trecut al premiului World Entrepreneur Of The Year).

 

Lista completă a vorbitorilor și reprezentaților fiecărei țări participante la competiția din acest an este disponibilă la www.ey.com/weoy.

Ca sa puteti vizualiza corect websiteul este nevoie sa va actualizati browserul. Puteti alege una din optiuni:


Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer