Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

EY a lansat cartea „25 de întrebări şi răspunsuri pentru viitorul României”

La aniversarea a 25 de ani de activitate, EY România a lansat cartea „25 de întrebări şi răspunsuri pentru viitorul României”, o colecţie de întrebări definitorii pentru viitorul României, obţinute în urma derulării campaniei aniversare pe platforma de idei www.25deintrebari.ro, şi răspunsuri relevante oferite de experţi recunoscuţi în domeniul lor de activitate.

cartea2 1110x550Campania „25 de Întrebări pentru Viitorul României”, lansată în luna mai 2017, marchează aniversarea celor 25 de ani de activitate EY în România şi a pornit de la premiza că progresul este o consecinţă a întrebărilor esențiale, care provoacă răspunsuri de impact și generează schimbare, contribuind astfel la transformarea societății.

Am ales să sărbătorim 25 de ani de EY în România privind nu spre trecut, ci spre viitor, spre următorii ani și spre provocările și oportunitățile pe care le vor aduce.declară Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România

Publicul larg, lideri de opinie, clienţii şi echipa EY au fost invitați să se implice prin lansarea unei întrebări care poate declanșa o schimbare în viitorul țării. În perioada 23 mai – 25 iunie, au fost înscrise câteva sute de întrebări pe platforma www.25deintrebari.ro, iar cele mai bune 25 de întrebări au fost selectate de un juriu compus din oameni de afaceri, experți și antreprenori.

Pe măsură ce campania se derula, ne-am dat seama că avem astfel oportunitatea de a vedea mai clar ce îi preocupă pe români. Sunt, bineînțeles, teme la care fiecare dintre noi s-a gândit, precum sănătatea, educația, infrastructura, situația administrației publice, migrația românilor spre Vest, provocarea digitalizării și a schimbărilor demografice. În același timp, am primit multe întrebări care merg mai adânc. Sunt întrebări profunde, legate de noi ca oameni, de valori și societate: Cum putem reda demnitatea unei mari părți din populație, care trăiește în sărăcie? Cum ne implicăm în transformarea țării? Care ar fi schimbarea de mentalitate care i-ar ajuta pe români să-și atingă potențialul maxim? Cred sincer că sunt foarte relevante și au nevoie de răspunsuri pe măsură. Ele ne-au confirmat că nu este o opțiune să stai deoparte, ca individ și ca firmă care activează în România, indiferent de tipul capitalului.continuă Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România

Cartea „25 de întrebări pentru viitorul României” reuneşte răspunsurile la cele 25 de întrebări selectate, oferite de către experți recunoscuți în domeniile lor de activitate. Cartea este un demers care ar putea costitui începutul unor politici publice de impact, dar și al unor iniţiative private care să le ducă mai departe, către proiecte concrete.

Colecția de întrebări și răspunsuri este publicată atât sub forma unei cărți fizice, dar și în format digital, pe site-ul www.25deintrebari.ro, pentru a putea fi consultată de publicul larg și de reprezentanţi ai mediului de afaceri, ca sursă de inspiraţie, într-un efort comun de a contribui la viitorul României.

Cartea „25 de întrebări pentru viitorul României” a fost lansată în cadrul unui eveniment de gală care a marcat aniversarea a 25 de ani de activitate EY România. Printre invitaţii speciali s-au numărat Joschka Fisher, Fost Ministru de Externe și Vicecancelar al Germaniei, Mugur Isărescu, Președintele Consiliului de Administrație și Guvernator al Băncii Naționale a României şi Andy Baldwin, Managing Partner EY Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa.

Despre componenţa juriului:

12 reprezentanți ai mediului de afaceri și lideri de opinie au acceptat invitația EY România de a face parte din juriul care a selectat cele „25 de întrebări pentru viitorul României” înscrise de publicul larg pe platforma de idei www.25deintrebari.ro.

 • Bogdan Ion – Country Managing Partner EY România
 • Vargha Moayed – Partener și Lider al departamentului de Asistență în Afaceri
 • Steven van Groningen – Președinte Raiffeisen Bank
 • Cătălin Stancu – Director General Electrica SA
 • Mihai Marcu – Președinte MedLife
 • Cătălin Păuna – Senior Economist Banca Mondială
 • Daniel Dines – CEO UiPath
 • Anca Harasim – Director Executiv AmCham
 • Cristian Hostiuc – Director editorial Ziarul Financiar
 • Cătălin Ștefănescu – Jurnalist, Realizator al programului Garantat 100% al TVR 1
 • Lucian Croitoru – Consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României
 • Vasile Pușcaș – profesor, Universitatea Babes-Bolyai
Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te