Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Creanțe neîncasate. Costuri și recuperare TVA

Hotel Radisson

19.09.2019 / 09:00-13:00

Agenda evenimentului este elaborată având în vedere aspecte legislative și practice, cu scopul de a putea îndruma companiile să facă față cu succes acestor noi provocări:

  • Recuperarea TVA-ului aferentă creanțelor neîncasate
  • Posibilități legale de recuperare TVA
  • Implicații ale taxelor directe aferente creanțelor neîncasate

 

Partenerul EY Bulgaria, Milen Raikov, a furnizat asistența fiscală în cazul soluționat favorabil de CJUE cu numărul C-242/18 “Unicredit Leasing Bulgaria” și, împreună cu colegii din EY România, vă va împărtăși din experiența practică privind acest subiect.

Evenimentul este dedicat persoanelor cu funcție de conducere/decizie, director taxe, manager taxe, director financiar.

Participarea este gratuită și se face exclusiv pe bază de invitație și confirmare. Numărul de participanți este limitat la două persoane din cadrul aceleiași companii. 

În vederea păstrării caracterului interactiv, seminarul va avea un număr limitat de 30 de participanți. Termenul limită pentru anularea înregistrării este cu 5 zile înainte de data organizării evenimentului.

Ne rezervăm dreptul de a anula evenimentul în cazul în care nu se va întruni numărul minim de confirmări. În acest caz veţi fi informaţi în timp util.

Despre eveniment:

Posibilitatea recuperării TVA-ului aferentă creanțelor neîncasate a fost prevăzută atât de către Curtea Europeană de Justiție (CJUE), cât și de legislația națională prin Codul Fiscal. Prevederile cazurilor judecate de CJUE sunt mai favorabile prevederilor din Codul Fiscal și ar trebui sa aibă aplicabilitate directă și în România.

Creanțele neîncasate prefinanțează Bugetul de Stat prin plata TVA la momentul emiterii unei facturi (chiar dacă nu a fost încasată) și au un impact semnificativ asupra fluxurilor de numerar ale unei societăți și asupra EBITDA. De asemenea, o societate poate întâmpina costuri crescute cu finanțarea în cazul în care nu poate recupera TVA-ul suficient de repede.

În acest context, evenimentul “Creanțe neîncasate. Costuri și recuperare TVA organizat de către EY România, oferă participanților o abordare structurată a ultimelor modificări și impactul acestora asupra companiilor.

Lectori:

  • Milen Raikov – Partener, EY Bulgaria
  • Raluca Popa – Partener Asociat, EY România
  • Costin Manta – Director taxe indirecte, EY România
  • Călin Stan – Avocat litigii fiscale, EY România
Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te