Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

DAC6 – Ce trebuie să știu și cum mă pot pregăti?

Sediul EY România

12.02.2020 / 09:00 - 13:00

Cu scopul de a crea un cadru de transparentizare fiscală, Directiva (UE) 2018/822 de modificare a Directivei 2011/16/UE („Directiva DAC6”) introduce obligativitatea raportării schemelor transfrontaliere de optimizare fiscală ce prezintă anumite caracteristici specifice. În acest sens, intermediarii și, în anumite condiții, chiar contribuabilii, sunt obligați să raporteze tranzacțiile transfrontaliere care îndeplinesc semnele distinctive prevăzute de DAC6. Directiva DAC6 va fi transpusă în România printr-o ordonanță care va modifica și completa Codul de Procedură Fiscală. La acest moment, există numai un proiect de ordonanță care a fost publicat în data de 9 ianuarie 2020 pe site-ul Ministerului de Finanțe.


Prima raportare se va face în acest an, dar se vor raporta tranzacțiile al căror prim pas în implementare a avut loc începând cu data de 25 iunie 2018, fiind astfel absolut necesară o analiză a tranzacțiilor implementate sau în curs de implementare.

 
Agenda evenimentului acoperă, printre altele, următoarele teme:
    • Cele mai importante noțiuni de avut în vedere prevăzute de DAC6
    • Semnele distinctive relevante care califică o tranzacție ca raportabilă
    • Stadiul transpunerii Directivei DAC6 în România și experiența altor țări
    • Consecințele neraportării

  

Vă invităm să vă înscrieți la sesiunea din data de 12 februarie, în funcție de disponibilitatea dumneavoastră, pentru a discuta despre cazurile practice care pot fi subiect de raportare DAC6, precum și interpretarea noastră a unor definiții mai puțin clare, prevăzute de DAC6, având în vedere și prevederile altor țări.  

Lectori:


Mihaela Mitroi – Liderul Departamentului de Asistență fiscală și juridică pentru clusterul CESA South, EY România

Emanuel Băncilă – Partener, Coordonatorul practicii de litigii și controverse fiscale, Radu și Asociații SPRL | EY Law

Adrian Rus – Partener, Liderul Departamentului de Prețuri de Transfer, EY România

Raluca Popa  – Partener Asociat în cadrul departamentului de Asistență fiscală și juridică, EY România

 

Înregistrare

 

Taxa de participare este de 200 EUR + TVA pentru un participant reprezentând o companie. Dacă se înscriu si alți participanți din cadrul aceleiași companii (sau grup de companii), taxa pentru aceștia scade la 160 EUR + TVA.

Ne rezervăm dreptul de a anula evenimentul în cazul în care nu se va întruni numărul minim de confirmări. În acest caz veţi fi informaţi în timp util. Evenimentul se va desfășura în limba română.

Participarea este și se face exclusiv pe bază de invitație și confirmarea înregistrării. Pentru mai multe informații legate de acest eveniment, persoanele de contact sunt: Mădălina Coman (madalina.coman@ro.ey.com) și Lucia Preda (lucia.preda@ro.ey.com).

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te