Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

DAC6 – Ce trebuie să știu și cum mă impactează?

Sediul EY România

19.12.2019 / 09:00-13:00

Vom discuta despre cazurile practice care pot fi subiect de raportare DAC6, precum și interpretarea noastră a unor definiții mai puțin clare prevăzute de DAC6, având în vedere și prevederile altor țări.

Participarea este gratuită și se face exclusiv pe bază de invitație și confirmarea înregistrării. Vom transmite confirmările către dumneavoastră în limita locurilor disponibile. Numărul de participanți este limitat la două persoane din cadrul aceleiași companii.

Pentru mai multe informații legate de acest eveniment, persoanele de contact sunt: Lucia Preda (lucia.preda@ro.ey.com) și Mădălina Coman (madalina.coman@ro.ey.com).  

 

 

Cu scopul de a crea un cadru de transparentizare fiscală, Directiva (UE) 2018/822 de modificare a Directivei 2011/16/UE („Directiva DAC6”) introduce obligativitatea raportării schemelor transfrontaliere de optimizare fiscală ce prezintă anumite caracteristici specifice. În acest sens, intermediarii și, în anumite condiții, chiar contribuabilii, sunt obligați să raporteze tranzacțiile transfrontaliere care îndeplinesc semnele distinctive prevăzute de DAC6.

 

Când este raportarea?


Prima raportare se va face în anul 2020, dar se vor raporta tranzacțiile al căror prim pas în implementare a avut loc începând cu data de 25 iunie 2018, fiind astfel absolut necesară o analiză a tranzacțiilor implementate sau în curs de implementare.

 

Care este agenda evenimentului?


Agenda evenimentului acoperă, printre altele, următoarele teme:
    • Cele mai importante noțiuni de avut în vedere prevăzute de DAC6
    • Semnele distinctive relevante care califică o tranzacție ca raportabilă
    • Stadiul transpunerii Directivei DAC6 în România și experiența altor țări
    • Consecințele neraportării

Lectori:

Mihaela Mitroi – Lider al Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică pentru Clusterul CESA South, EY România

Andra Cașu – Partener Asociat, Lider al Diviziei de Impozite Directe și Coordonator Asistență Fiscală în domeniul Serviciilor Financiare, EY România 

Raluca Popa – Partener Asociat în cadrul departamentului de Asistență fiscală și juridică, EY România

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te