Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Schimbul de generații în antreprenoriat și verificarea situației fiscale personale. Cu ce provocări se confruntă antreprenorii? Care sunt tendințele? Care sunt soluțiile?

Hotel Athenee Palace Hilton

21.11.2019 / 09:00-12:00

Printre temele dezbătute în cadrul evenimentului menționăm:

  • Necesitatea și beneficiile implementării unor structuri de tip “Guvernanța corporativă” precum și de tip „Family Office” (Constituția familiei, planificare succesorală)
  • Ce presupune, în concret, verificarea situației fiscale personale
  • Tipurile de metode de control utilizate de ANAF pentru verificarea persoanelor fizice
  • Provocări lansate de schimbul automat de informații, de determinarea rezidenței fiscale a persoanelor fizice și de impozitarea economiei digitale
  • Beneficiile amnistiei fiscale pentru persoanele fizice
  • Ce ne rezervă viitorul în impozitarea persoanelor fizice ținând cont de tendințele globale și europene.

 

În data de 21 noiembrie 2019, începând cu ora 9.00, vă invităm pe dumneavoastră, specialiști în domeniul serviciilor bancare personalizate (private banking), avocați de familie, directori financiari și directori de impozite și taxe, precum și contabili personali să discutăm principalele aspecte pregnante cu care se confruntă antreprenorii din România.

Participarea este gratuită și se face exclusiv pe bază de invitație și confirmarea înregistrării. Numărul de participanți este limitat la două persoane din cadrul aceleiași companii. Evenimentul va avea loc în limba română ( traducerea in limba engleza va fi asigurată).

Ne rezervăm dreptul de a anula evenimentul în cazul în care nu se va întruni numărul minim de confirmări. În acest caz veţi fi informaţi în timp util.

Pentru mai multe informații legate de acest eveniment, persoanele de contact sunt: Lucia Preda (lucia.preda@ro.ey.com) și Mădălina Coman (madalina.coman@ro.ey.com).

 

 

Antreprenorii din România se confruntă cu diferite provocări, în special în contextul în care încearcă să găsească un echilibru între creșterea afacerii și efortul de a construi moștenirea familiei.

În același timp realitățile cotidiene, respectiv verificările din ce în ce mai complexe ale situației fiscale personale încep să ridice probleme, atât sub aspectul domeniului său de aplicare, cât și în privința abordării sale la nivelul autorităților fiscale.

În cadrul acestui eveniment vom discuta aspecte practice referitoare la deciziile care combină necesitatea adaptării afacerii la noile realități economice pentru a asigura o creștere sustenabilă și competitivă a acesteia, dar și ale familiei, în special în contextul schimbului de generații ce are loc în prezent, în antreprenorialul românesc.

De asemenea, evenimentul își propune să trateze într-o maniera practică, principalele zone de risc și potențialele soluții pentru depășirea cu succes a verificărilor fiscale.

Evenimentul va fi susținut de:

Mihaela Mitroi – Lider al departamentului de asistență fiscală și juridică pentru Clusterul de Sud al regiunii EY Europa Centrala și de Sud-Est și Asia Centrala

 

Emanuel Băncilă – Partener, Coordonatorul practicii de litigii și controverse fiscale, Radu și Asociații SPRL | EY Law

 

Corina Mîndoiu – Partener Asociat, Divizia de fiscalitate, EY România

 

Raluca Popa – Partener Asociat, Impozite directe, EY România

 

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te