Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Buletin fiscal nr. 6 – Inregistrarea in scopuri de TVA

În această ediție:

Ordinul nr. 167/2019

Ordinul nr. 167/2019 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 2856/2018, privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 316, alin 1, lit c), precum si pentru aprobarea procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persone impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA sau sunt radiate din oficiu

 

In Monitorului Oficial nr. 80 din data de 31 ianuarie 2019 a fost publicat Ordinul nr. 167/2019 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 2856/2018, privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 316, alin 1, lit c), precum si pentru aprobarea procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persone impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA sau sunt radiate din oficiu.

Am rezumat în cele ce urmează principalele prevederi.

Se aproba modelul si continutul formularului Declaratie pe propria raspundere pentru intregistrarea in scopuri de TVA. In acest sens, Declaratia va contine, printre altele, urmatoarele:

 

-  datele de identificare ale persoanei impozabile;

-  informatii privind administratorii/asociatii persoanei impozabile;

-  sediul social al persoanei impozabile;

-  detalii privind obligatiile fiscale restante;

-  informatii privind persoana care va tine evidenta contabila a persoanei impozabile;

-  detalii privind conturile bancare.

 

Declaratia pe proprie raspundere se completeaza / semneaza si transmite prin mijloace electronice catre organele fiscale competente.

In urma analizei Declaratiei, se stabileste riscul fiscal al persoanei impozabile. Persoanele impozabile care nu prezinta un risc fiscal ridicat, sunt inregistrate in scopuri de TVA in aceeasi zi in care se depune solicitarea.

Autoritatile fiscale informeaza Directia Generala Antifrauda in cazul in care, urmare a verificarii informatiilor transmise, constata neconcordante intre acestea si datele disponibile in evidentele sale. 

 

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati.

 

Pregătit de către:

Cristina Galin - Senior Manager, Taxe Indirecte

 

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:

Alex Milcev, Partener – Director al Departamentului de Asistenţă fiscală și juridică

 

Ernst & Young SRL

Clădirea Bucharest Tower Center,

etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,

Sector 1, 011171, București, România

Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124

Email: office@ro.ey.com

 

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te