Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Modificarea măsurilor de salvgardare siderurgice

În această ediție:

Începând cu 1 octombrie 2019, se modifică măsurile de salvgardare definitive impuse împotriva importurilor de produse siderurgice în UE.

La data de 27 septembrie 2019, Comisia Europeană a publicat modificările aduse măsurilor de salvgardare definitive împotriva importurilor în UE de produse siderurgice. Modificările intră în vigoare începând cu 1 octombrie 2019.

Printre cele mai importante modificări, menționăm:

·        Pentru categoria 1 de produse (foi și benzi laminate la cald din oțeluri nealiate sau din alte oțeluri aliate), niciunei țări nu i se permite să utilizeze mai mult de 30% din contingentul tarifar disponibil în fiecare trimestru.

·        Pentru a beneficia de contingentul tarifar, produsele siderurgice care se încadrează în categoria 4B (foi cu învelișuri metalice) sunt supuse regimului de destinație finală pentru a demonstra că sunt utilizate pentru fabricarea de piese auto.

·        Pentru categoriile de produse 13 și 16, niciunei țări exportatoare nu i se permite să utilizeze singură mai mult de 30% din contingentul tarifar rezidual pentru ultimul trimestru al fiecărui an de aplicare a măsurilor.

·        Volumele neutilizate din contingentele tarifare specifice de țară din categoria de produse 25 (țevi sudate) sunt alocate contingentului tarifar rezidual la 1 octombrie 2019.

 

Cum influențează noile modificări activitatea companiei dumneavoastră?

Dacă importați produse siderurgie în UE, regulile privind aplicarea contingentelor tarifare au fost modificate. Pentru a evita plata taxei adiționale de 25% la import vă recomandăm să analizați din timp noile prevederi.

 

Pregătit de către:
Mihai Petre - Director, Taxe indirecte

 

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:
Alex Milcev - Partener, Director al Departamentului de Asistenţă fiscală și juridică

 

Ernst & Young SRL

Clădirea Bucharest Tower Center,

etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,

Sector 1, 011171, București, România

Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124

Email: office@ro.ey.com

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te