Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Înregistrarea în sistemul REX și dovada de origine preferențială

În această ediție:

Originea mărfurilor – noi reguli de certificare în comerțul între UE și India, Pakistan, Philippine, Vietnam, Indonesia, Bangladesh, Armenia, Congo, Guinea, Liberia, Lesoto, Kârgâzstan și alte țări SGP

India, Pakistan, Armenia, Congo, Guinea, Liberia precum și alte țări SGP al căror termen de tranziție privind implementarea sistemului REX a încetat nu mai au dreptul de a emite certificate de origine “Forma A” pentru schimburile de produse originare cu Uniunea Europeană. Prin urmare, exportatorii din țările menționate mai sus, pot certifica originea mărfurilor doar dacă sunt înregistrați în sistemul de certificare REX.

Până la 30 iunie 2020, exportatorii din Vietnam, Indonesia, Bangladesh, Philippine, Lesoto si Kârgâzstan vor mai avea încă posibilitatea de utilizare, în paralel, a sistemului de certificare a originii cu certificate de origine „Forma A”. După această dată vor putea certifica originea produselor doar dacă sunt înregistrați în sistemul de certificare REX.

Ce este de făcut?

Dacă importați mărfuri originare din țările mai sus menționate, pentru a beneficia de preferințe tarifare la momentul importului în UE (taxe vamale reduse sau zero), vă recomandăm să vă asigurați că furnizorii dumneavoastră s-au înregistrat în sistemul REX și vă pot emite o dovadă de origine preferențială. 

 
Pregătit de către:
Mihai Petre – Director, Taxe indirecte
 
Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:
Alex Milcev - Partener, Director al Departamentului de Asistenţă fiscală și juridică
 

Ernst & Young SRL

Clădirea Bucharest Tower Center,

etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,

Sector 1, 011171, București, România

Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124

Email: office@ro.ey.com

 

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te