Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Limitările Regatului Unit privind obligațiile de raportare în temeiul Directivei DAC6

În această ediție:

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord reduce obligațiile de raportare prevăzute de Directiva DAC6

În contextul Brexit-ului, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord elimină anumite obligațiile de raportare așa cum sunt ele prevăzute de Directiva DAC6. Astfel, Testul beneficiului principal și semnele distinctive din categoriile A, B, C și E vor fi omise. În aceste condiții, vor fi analizate în continuare, din perspectiva Regatului Unit, doar semnele distinctive din categoria D (privind schimbul automat de informații si beneficiarii reali)

Astfel, este important de avut în vedere aceste modificări, întrucât ele vor avea impact asupra raportării DAC6 pentru acele aranjamente transfrontaliere în care Regatul Unit este considerat a fi stat participant.

Reamintim, Directiva privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal, cunoscută ca DAC6, urmărește depistarea acelor tranzacții transfrontaliere (desfășurate pe teritoriul mai multor state, dintre care cel puțin unu trebuie să fie stat membru UE), care sunt realizate în scopul obținerii unui beneficiu fiscal. Altfel spus, cu scopul de a plăti obligații fiscale – taxe și impozite mai mici. Acest amendament ar fi trebuit să intre în vigoare anul acesta, în august, dar, la nivel european, s-a stabilit amânarea termenului de aplicare. Pe lângă alte state care au convenit același lucru, și România a prorogat termenul de 31 august 2020 pentru 28 februarie 2021, în timp ce Germania, Austria și Finlanda au păstrat termenul de raportare inițial. Dintre tranzacțiile realizate, doar cele din perioada 1 iulie și 31 decembrie 2020 fac excepție și trebuie raportate până la 31 ianuarie 2021.

Pentru detalii suplimentare, citiți regulile de divulgare elaborate de OCDE și Manualul internațional privind schimbul de informații al HMRC.

Echipa EY este disponibilă pentru informații suplimentare referitoare la cele menționate mai sus.

 
Pregătit de către:
Ecaterina Boca ― Senior Consultant, Departamentul de Tax Knowledge Management
Amelia Toader ― Manager Taxe, Impozite Directe
 
Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:
Alex Milcev, Partener ― Lider al Departamentului de Asistență fiscală și juridică
 
Ernst & Young SRL
Clădirea Bucharest Tower Center,
etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,
Sector 1, 011171, București, România
Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124
Email: office@ro.ey.com
Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te