Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Modificarea numărului EORI pentru sucursalele companiilor nestabilite în UE ce acționează ca exportator

În această ediție:

Sucursalele românești ale companiilor nestabilite în UE trebuie să-și modifice numărul EORI pentru a acționa ca exportatori

Ca urmare a noii definiții a exportatorului din perspectivă vamală, la nivel național a fost implementat sistemul EORI2 prin care au fost introduse cerințe noi de date privind înregistrarea în scopuri vamale. Mai precis, informația privind stabilirea sau nu a agenților economici în teritoriul vamal al UE.

În situația în care o companie din afara Uniunii Europene deține un sediu permanent în teritoriul vamal al UE (e.g. o sucursală în România) aceasta este considerată, în anumite condiții, o persoană stabilită.

Astfel, sucursalele românești ale companiilor nestabilite în UE trebuie să informeze autoritățile vamale dacă se consideră stabilite în UE pentru a putea acționa în continuare ca „exportator”.

Nerespectarea acestui fapt va conduce la interzicerea operațiunilor de export pentru compania nestabilita (și pentru sucursala românească).

Cum influențează cele de mai sus activitatea companiei dumneavoastră?

În situația în care sunteți o sucursală românească a unei companii nestabilite în UE și acționați ca exportator, trebuie să solicitați autorităților vamale modificarea numărului EORI privind stabilirea în teritoriul Uniunii Europene.

 

Pregătit de către:
Mihai Petre – Director, Taxe indirecte

 

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:
Alex Milcev - Partener, Director al Departamentului de Asistenţă fiscală și juridică

 

Ernst & Young SRL

Clădirea Bucharest Tower Center,

etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,

Sector 1, 011171, București, România

Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124

Email: office@ro.ey.com

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te