Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000

Sistemul de trasabilitate a produselor din tutun

În această ediție:

Sistemul de trasabilitate a produselor din tutun - operațional în România începând cu data de 31 octombrie 2019

Începând cu data de 31 octombrie 2019 sistemul de trasabilitate a produselor din tutun va deveni complet operațional și în România. Mai precis:

·        Pachetele de țigarete și tutun pentru rulat vor fi marcate cu coduri unice de identificare emise de Imprimeria Națională;

·        Mișcarea acestor produse pana la primul magazin de vânzare cu amănuntul va fi înregistrată în sistemul de trasabilitate;

·        Operatorii economici care comercializează angro și/sau distribuie produse din tutun, inclusiv platformele logistice de aprovizionare a magazinelor propria trebuie să scaneze, înregistreze și să transmită informațiile referitoare la produsele care le sunt destinate.

La nivelul României, în perioada 20 mai 2019 – prezent operatorii economici au avut posibilitatea utilizării de identificatori unici emiși de alți emitenți de ID din alte State Membre, datorita inoperabilității sistemului la nivel național. Aceste ID-uri erau valabile 6 luni de la data primirii.

 

Cum influențează cele de mai sus activitatea companiei dumneavoastră?

Daca sunteți implicați în tranzacții cu produse din tutun de (țigarete si tutun de rulat), în lipsa unui cod unic de operator economic și de Unitate nu veți mai putea recepționa astfel de produse.

Identificatorii unici emiși de alți emitenți de ID din alte State Membre au avut valabilitate 6 luni de la data primirii.

 

Pregătit de către:
Mihai Petre - Director, Taxe indirecte

 

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este:
Alex Milcev - Partener, Director al Departamentului de Asistenţă fiscală și juridică

 

Ernst & Young SRL

Clădirea Bucharest Tower Center,

etaj 22, Bd. Ion Mihalache nr. 15-17,

Sector 1, 011171, București, România

Tel: (40-21) 402 4000, Fax: (40-21) 310 7124

Email: office@ro.ey.com

Abonează-te la noutățile EY România și fii la curent cu ultimele studii și articole, evenimente și comunicate de presă lansate de experții noștri.
Abonează-te